dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ismael Serrano presenta el seu ‘Hoy es siempre’ a Porta Ferrada

Fotos: Vicens Tomàs

L’esperat concert d’Ismael Serrano, el dia 14 d’agost, va convertir el recinte del port de Sant Feliu de Guíxols en un espai intimista, on el cantautor madrileny va presentar el seu darrer àlbum, ‘20 años. Hoy es siempre‘, davant d’un públic disposat a celebrar aquest aniversari compartint un espectacle entranyable.

Serrano es va inspirar en Serrat, Aute, Sabina i Silvio Rodríguez, entre altres, i va gravar el seu primer disc ‘Atrapados en azul‘ l’any 1997. Des d’aleshores, l’artista ha gravat una sèrie de 15 discos, a més dels col·lectius i col·laboracions al llarg d’aquests 20 anys. En quest recorregut artístic, El cantautor ha aconseguit tres discos de platí i tres més d’or, entre altres premis. Admirat i reconegut, també a l’Amèrica llatina, tant per la seva vesant musical com per la part més humana i solidaria, l’artista segueix fidel al seu discurs i a la seva manera de cantar al llarg d’aquest anys.

.

Serrano es va passejar poc per l’escenari, va anar presentant les seves interpretacions amb aire tranquil i tímid, darrera el faristol i amb les seves guitarres. Acompanyat de percussió, piano, contrabaix i violoncel donaven un aire intimista i proper al concert.

Al llarg de la nit vam presenciar records de joventut, vam veure passar la vida quotidiana que va viure la seva generació i vàrem sentir una crida a la consciencia pel present que estem vivint; aquest va ser el seu discurs, i ‘La llamada‘, retrat d’una situació aparentment estancada però que anima a fer veure que un canvi positiu és possible. Ho va dir ell: “es tractava de fer un recopilatori per fer una celebració i cercar les cançons més alegres”, riu, i el públic també  – “Es lo que hay”.

Referint-se a la seva paternitat explica que li ha fet replantejar alguns conceptes i, sobretot, en ‘Papá cuéntame otra vez’ escrita amb el seu germà Daniel per demanar explicacions als pares d’aquella generació: de les coses boniques enyorades, de les lluites i d’on va quedar, tot i que ara es converteix en una reflexió per parlar als fills.

Un concert de més de dues hores de durada, amb una selecció acurada dels temes més representatius de la discografia d’Ismael Serrano, aplaudits per un públic de seguidors incondicionals al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris