dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes d’Estrac acull la jornada pedagògica Josep Palau i Fabre

La Jornada a Caldes d’Estrach | Foto: D.E.

Més d’una cinquantena de persones van participar aquest dijous 25 de gener a la Jornada pedagògica Josep Palau i Fabre, que es va dur a terme a Caldes d’Estrac amb motiu dels 100 anys del naixement del destacat poeta i crític d’art.

La trobada, organitzada pel Departament d’Ensenyament, va començar amb la conferència marc de l’escriptor Julià Guillamon, sota el títol “Josep palau i Fabre, el poeta revoltat”. A continuació es van dur a terme comunicacions de professorat i alumnes, que van presentar diverses experiències i materials didàctics. Després d’un recital poètic titulat “La llavor de l’amor”, que van realitzar Montse Guallar i Max Sunyer, el comissari de l’Any Palau, Manel Guerrero, va cloure la jornada.

La trobada, adreçada a tot el professorat – especialment al de llengua catalana i literatura, i d’arts plàstiques-, va ser inaugurada per la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Carmina Pinya, i la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña.

Josep Palau i Fabre

Palau i Fabre (Barcelona, 1917 – 2008), autor teatral i de narrativa, fundador de les mítiques revistes Poesia i Ariel i activista cultural, és conegut sobretot com a poeta i com a autor d’un immens treball interpretatiu de l’obra de Picasso, a qui consagrà no pocs estudis, pels quals és internacionalment reconegut. ‘Els Poemes de l’Alquimista’, que apleguen el gros de l’aventura poètica de Palau, situen el seu autor en un lloc preeminent de la poesia de catalana de la segona meitat del segle XX.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris