divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Josep Buades guanya el concurs fotogràfic de La Pesta ’18

Autor: Josep Buades

Una original instantània de les empestades, signada per Josep Buades, ha estat proclamada guanyadora de la segona edició del Concurs Fotogràfic La Pesta, en el qual han participat 488 treballs fotogràfics amb l’etiqueta #lapestaarenys18. Instagram ha estat la xarxa social més activa, amb 280 fotografies publicades amb l’etiqueta oficial. A Facebook s’han etiquetat 183 fotografies i a Twitter 25. Val a dir, però, que les fotografies publicades a Facebook amb motiu de La Pesta han estat moltíssimes més, tot i que la majoria no participaven al concurs, en no complir els requisits de les bases.

A més de la qualitat fotogràfica dels treballs, els membres del jurat van valorar especialment que les fotografies guanyadores reflectissin l’esperit de La Pesta. Sandra Danés, membre del jurat en la primera i en la segona edició del Concurs Fotogràfic La Pesta, explica: “Sóc amant de la fotografia des que podia aguantar una càmera amb les mans. Ara, fa uns anys capturo amb el mòbil tot allò que m’agrada del meu entorn i ho publico a les xarxes. Conec la dificultat que comporta fer una bona foto, sobretot en un entorn com el de La Pesta, amb poca llum, moviment constant, públic per tot arreu… Per això valoro molt les fotografies presentades i la perícia dels seus autors per capturar una imatge prou representativa i de qualitat fotogràfica”. Danés també explica que “la tasca com a jurat mai és fàcil, triar una foto guanyadora implica escollir i en aquesta ocasió costava força prendre la decisió”.

El lliurament de premis tindrà lloc el 15 de setembre, a les 19 h, al Teatre Seràfics, en el marc d’una festa d’agraïment a tots els col·laboradors de La Pesta’18.

A més de l’instagramer arenyenca Sandra Danés, el jurat d’aquest any ha estat format per Josep M Saurí, Xavi Asensio, Ferran Jordan, Jordi Torrell, Xavi Salvanyà, Txeni Gil i Enric Pera, tots ells membres de l’Associació Fotogràfica Arenys (AFA); i Albert Estengre i Elisabet Parra, membres de l’Associació La Pesta d’Arenys.

Guanyadors

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris