divendres, 20 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Juno’, la nova novel·la de Laia Aguilar

Fotos: Vicens Tomàs

El passat dimarts dia 4 de desembre, a les 7 de la tarda, Laia Aguilar va presentar la seva darrera novel·la, ‘Juno‘, a la Llibreria Abacus del carrer Còrsega de Barcelona. L’obra explica la història d’una jove adolescent que té una vida molt difícil.

Laia Aguilar ha publicat varies novel·les, abans de ‘Juno’, com ara ‘Wolfgang‘, premi Carlemany 2016, amb molt bona acollida. L’escriptora combina aquesta tasca amb la de professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, i també amb la de guionista a sèries de televisió i col·laborant a la secció de Criatures al diari Ara.

.

Acompanyada a la taula per Anna Manso, escriptora; Clàudia Costas, actriu; i la booktuber Mixa, van encantar al nombrós públic assistent amb els comentaris a l’entorn de la ‘Juno’, amb frases com “un infern de bones intencions” que si és antipàtica, dolenta i mal educada, entre els retrets que li fan a la protagonista i que són els sentiments que transmet a l’inici de la novel·la.

Amb tot aquest panorama inicial, la Laia explica que la seva intenció era que, al final, els lectors s’estimessin la protagonista:

.

– “És un personatge transgressor i m’agradava fer-la heroïna, pujar-la a aquesta categoria que de fet anirem veient que es mereix”, -aclareix la seva autora que confessa commoguda que va plorar quan va acabar la història.

.

‘Juno’ s’inclou dintre del que és literatura juvenil, però personalment crec té molt de contingut a tenir en compte per entendre moltes coses de la vida i dels adolescents. És difícil ser jove, i més encara si la vida et posa dificultats afegides.

Felicitem la Laia doncs segur que el llibre ajudarà a joves i grans a veure les coses des d’un altre punt de vista més profund, i potser més compromès, per oferir una mà a qui la necessiti, sentint emocions enriquidores per compartir i gestionar una vida millor.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per