dissabte, 17 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Jutgen el presumpte agressor sexual de cinc àvies en un geriàtric

Foto: Arxiu

L’Audiència de Barcelona ha iniciat aquest dilluns 26 de novembre el judici a un home acusat de quatre delictes lleus de lesions, cinc delictes d’agressions sexuals, un altre delicte lleu de lesions i un delicte d’homicidi comès per imprudència greu. Els fets van succeir la nit de Nadal de 2015 en una residència geriàtrica d’Arenys de Mar.

Segons el fiscal, l’acusat, diplomat en fisioteràpia i tècnic superior en documentació sanitària, i que treballava en aquesta residència, va colpejar una dona de 104 anys d’edat quan aquesta era a la seva habitació i va patir lesions lleus. La víctima tenia en el moment del fets antecedents patològics de demència senil i malaltia de Parkinson, entre d’altres patologies. Aquest home va fer el mateix amb una senyora de 90 anys, en el mateix lloc i dins de la mateixa franja horària, qui també va patir un cop a la cara. De la mateixa manera, l’acusat va actuar amb una altra senyora de 96 anys, també amb deteriorament cognitiu. Fonts judicials han informat que aquesta víctima va morir i va ser incinerada sense que es pogués practicar l’autòpsia i, per tant, no es va determinar el motiu de la seva mort.

Audiència de Barcelona | Imatge: Arxiu

També, segons la Fiscalia, l’acusat va entrar a moltes altres habitacions i, amb la finalitat de menystenir la seva integritat física, va colpejar diverses dones que van patir hematomes i les va agredir sexualment. Quasi totes les dones eren d’edat molt avançada, i una d’elles, com a conseqüència de l’agressió patida, va morir d’un infart de miocardi com a causa directa.

Segons informa l’ACN, durant el primer dia del judici, l’acusat ha assegurat que no recorda res, tot i que ha reconegut que aquella tarda, abans d’anar a treballar, va ser amb uns amics a dos bars i que va consumir alcohol i cocaïna. L’home, que fa tres anys que és en presó provisional, només ha respost les preguntes de la seva advocada. El fiscal demana un total de 75 anys de presó pels cinc delictes d’agressió sexual i multa pels delictes lleus.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris