dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’expansió de la intel·ligència artificial

.

La intel·ligència artificial ja ens comença a envoltar amb molta força i en breu la tindrem per tot arreu. Hi ha dos exemples espectaculars de l’aplicació de la intel·ligència artificial: els cotxes autònoms i els supermercats sense caixers.

Els cotxes autònoms, cotxes que no necessiten conductors humans, ja circulen per alguns països: autobusos, vehicles de neteja, serveis de taxi…I la seva expansió a gran escala és imminent. Així, per exemple, el fabricant automobilístic Hyundai prediu que d’aquí a tres anys comercialitzarà els seus vehicles autònoms. I gegants tecnològics com Apple o Google estan invertint amb determinació en aquests tipus de vehicles. El somni de tenir un llit amb rodes per anar a qualsevol lloc o el somni de veure una pel·lícula d’estrena al cotxe mentre menges crispetes amb un refresc, són ara perfectament possibles quan qui condueix és el pilot automàtic o, si voleu, el pilot intel·ligent.

.

Amazon ha creat un supermercat sense caixers a Seattle. La seva inauguració ha estat una data històrica, fa unes setmanes. El client necessita una aplicació de mòbil per entrar. L’aplicació, entre d’altres meravelles, et calcula el temps que passes dins l’establiment. Entres, agafes el que vols i te’n vas sense haver d’aguantar cues als caixers i els inconvenients associats que tots hem patit. Un sistema de desenes de càmeres et controla i sap què fas. Un cop fora del supermercat en qüestió de minuts tens la llista dels articles comprats i l’import, i si hi ha algun error pots reclamar. Un sistema que s’anirà perfeccionant, segur, però, sens dubte sensacional.

La intel·ligència artificial s’escampa per facilitar-nos la vida. Benvinguda sigui.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris