divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Fiscalia arxiva la causa contra tres batlles maresmencs per l’1-O

Rabasseda i Moreno | Foto: Arxiu

La Fiscalia d’Àrea de Mataró-Arenys de Mar va notificar divendres passat, 14 de desembre, a l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno (ERC), l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JxM), i a l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC), que arxivava les diligències per un possible delicte de desobediència per haver facilitat als veïns dels seus respectius municipis que poguessin votar en el referèndum de l’1 d’octubre (1-O).

Quinze mesos després d’haver obert aquest cas, la Fiscalia considera que la intervenció dels alcaldes en el fet de donar suport a una “consulta il·legal, no excedeix els límits” del que es podria considerar “una adhesió política o ideològica a la celebració”.

Eudald Calvo | Foto: Arxiu

L’arxiu d’aquests tres casos maresmencs se sumen als de Mollerussa i Tortosa. Així, doncs, ja són cinc les causes arxivades de la setantena de batlles catalans que van ser citats a declarar en relació al referèndum de l’1-O. Per altra banda, la mateixa Fiscalia també investiga l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), però hores d’ara encara no ha rebut cap comunicació al respecte.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris