dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Fiscalia arxiva la investigació a l’alcalde d’Argentona per permetre l’1-O

Eudald Calvo | Foto: Aj. Argentona

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha ordenat l’arxivament de la investigació oberta contra l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), i l’Inspector Cap de la Policia Local, Pere Anglada, per no haver intentat evitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre (1-O). En la seva resolució, la Fiscalia manifesta que no ha trobat fonaments dels delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació pels quals van ser citats a declarar el passat mes de desembre.

La mateixa resolució considera que les directrius donades per Calvo ,tot i contravenir la instrucció de la fiscalia provincial, no contradiuen l’ordenament jurídic. El mateix escrit recorda que poc després es van decretar unes noves ordres des d’Alcaldia per determinar els serveis que devien realitzar els agents locals. La fiscal també considera injustificades les acusacions en relació a l’inspector cap de la Policia Local d’Argentona.

Eudald Calvo va ser un dels alcaldes que va firmar el decret de suport del referèndum de l’1-O. A començament de la passada campanya electoral, Calvo va ser citat a declarar per aquest cas, tot i que finalment va decidir no declarar davant la fiscalia perquè “no tenia temps per a tonteries”, va anunciar a través del seu compte de Twitter.

1 comentari per a “La Fiscalia arxiva la investigació a l’alcalde d’Argentona per permetre l’1-O”

  1. […] recordar que el passat mes de febrer, la Fiscalia Provincial de Barcelona va ordenar l’arxiu de la investigació contra l’alcalde d’Argentona i el cap de la Policia Local del municipi per no haver […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris