dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat millora l’entorn de la depuradora de Tordera

Zona de les actuacions | Foto: Gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat les obres que restituiran el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera. Aquestes actuacions aprofitaran elements naturals, com ara vegetació de zones humides, per a depurar encara més l’aigua ja tractada a la depuradora. Les obres tenen un pressupost de 196.000 euros i un termini d’execució de tres mesos.

Segons informen fonts del departament, les obres serviran per posar a punt el sistema de tractament de terciari tou de l’EDAR torderenc, construït fa una dècada, per reparar-lo i renovar-lo. Aquest sistema consisteix en una zona humida artificial de prop de dues hectàrees per on circula l’aigua, amb plantacions d’espècies aquàtiques (macròfits) que actuen de filtre natural.

Aquesta actuació és un dels projectes d’Infraestructura Verda 2017-2021 que la Generalitat té en marxa amb suport de fons europeus per a la restauració d’ecosistemes degradats. El projecte es desenvolupa a tocar de l’àmbit de l’Espai Natural Protegit del Riu i Estanys de Tordera, i de l’antiga gravera de Palafolls, inclosa a l’Inventari de zones humides de Catalunya.

 Les actuacions
Es restituiran els elements malmesos, es retirarà la vegetació invasora i s’anivellarà el terreny, per tal que l’aigua circuli per gravetat, sense cap despesa addicional d’energia. També es repararan les conduccions existents, es plantaran macròfits a la primera bassa i arbres de ribera en un dels costats de la llacuna. També hidrosembra en els talussos de l’entorn per una millor integració paisatgística. La millora del sistema afavorirà també la presència d’espècies de fauna pròpies d’espais humits.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris