divendres, 20 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La meitat de les dones ateses pel SIAD Maresme pateixen violència masclista

Imatge: CCM

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) Maresme han atès aquest any 197 dones, un 50% de les quals és víctima de violència masclista. Aquest servei maresmenc atén dones dels 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants. Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar disposen de servei propi.

Tot i que aquestes xifres són importants, els professionals dels serveis d’atenció a les dones les relativitzen perquè creuen que encara,  a hores d’ara, hi ha moltes dones que no s’atreveixen a explicar, i menys denunciar oficialment, les agressions que pateixen. Els mateixos experts alerten a més que algunes de les dones que atenen al SIAD encara no acaben d’identificar com a “maltractes” el tracte que reben per part de la seva parella o ex-parella.

Acte organitzat pel Consell Comarcal

Per altra banda, segons es va explicar durant una acte organitzat pel Consell Comarcal per l‘eliminació de la violència envers les dones, els darrers mesos de setembre, octubre i el que portem d’aquest mes de novembre estan sent mesos especialment difícils perquè s’ha detectat un increment en els casos de violència masclista.

Durant aquest cap de setmana passat, i especialment aquest diumenge 25 de novembre, s’han celebrat nombrosos actes a la comarca emmarcats en el dia internacional contra les violències masclistes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per