dimecres, 22 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La població del Maresme creix més que la mitjana catalana

Diada castellera a Mataró | Imatge: YouTube

La població de la comarca del Maresme continua augmentant i les darreres xifres oficials indiquen que el ritme de creixement maresmenc és superior a la mitjana catalana. Actualment, la xifra oficial de població del Maresme és de 444.046 habitants. En el darrer any el Maresme ha guanyat 2.541 persones, una xifra suposa un increment del 0,58% respecte a l’any anterior. Aquest percentatge supera el 0,44% registrat per la mitjana catalana.

L’anàlisi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, basat en dades publicades el 29 de desembre de 2017, destaca que l’increment demogràfic del Maresme s’ha intensificat els darrers tres anys en la pràctica totalitat dels municipis de la comarca. En el darrer any, només han perdut habitants cinc municipis.

.

Actualment, el Maresme és la vuitena comarca que ha registrat un ritme de creixement més intens. Només la superen el Baix Penedès, Gironès, Barcelonès, Anoia, Vallès Occidental, Alt Penedès i Osona. Per altra banda, segons es desprèn de l’anàlisi, La població del Maresme és força equitativa, tot i que les dones mantenen un pes superior i és el col·lectiu que ha augmentat més el darrer any. Del total de població a la comarca, el 50,64% (224.844) són dones i el 49,36% (219.202) homes.

Els canvis del darrer any no han fet variar el pes poblacional dels municipis. Es mantenen els cinc que superen els 20 habitants: Mataró, Premià de Mar, Pineda de Mar, El Masnou i Vilassar de Mar. Tot i que aquest darrer és un dels cinc municipis que han registrat pèrdua de població. Junt a Vilassar de Mar, han perdut habitants: Alella, Òrrius, Premià de Dalt i Sant Cebrià de Vallalta.

El municipi amb un creixement absolut més destacat ha estat Mataró, amb 610 habitants més, seguit de Tordera (184), Premià de Mar (183), El Masnou (169) i Calella (164). En variacions relatives, els increments més intensos s’han produït a Sant Pol de Mar (+2,24%), Caldes d’Estrac (+2,06%), Sant Vicenç de Montalt (+1,46%), Teià (+1,26%) i Tordera (+1,12%).

Població del Maresme per municipis

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris