dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La teva cara em sona

.

En els mòbils s’està estenent la substitució de les contrasenyes tradicionals pel reconeixement del rostre d’aquell a qui pertany el dispositiu. Certament és un sistema, anomenat biomètric, que cal anar perfeccionant car encara presenta manca d’eficiència a l’hora de realitzar un reconeixement ràpid i encertat. Tanmateix els sistemes biomètrics atorguen als usuaris dels mòbils una experiència més plaent i a la vegada aconsegueixen ser una opció més segura per evitar l’accés indegut a aquests dispositius.

La biometria és una tecnologia fascinant que més enllà del seu ús als mòbils apareix a d’altres sectors. Així, per exemple, Facebook l’empra per reconèixer-nos en les fotos que pugem a aquesta plataforma i, també l’empra per reconèixer els rostres dels amics o coneguts que ens acompanyin a les fotos pujades.

.

Amazon en els seus supermercats Amazon Go ha incorporat la biometria per calcular qui compra en aquests espais i, acte seguit, elaborar la llista associada del que ha comprat i l’import associat d’allò comprat.

La biometria també ajudarà als cossos de seguretat a detectar, enmig d’enormes gernacions, a individus que estan, per exemple, en cerca i captura. Fins i tot s’estan assajant sistemes que possibilitin predir comportaments d’individus conflictius per evitar delictes… abans de que tinguin lloc, com succeeix a la pel·lícula de ciència-ficció Minority Report.

Al mateix temps, la biometria vol, com no?, aplicar-se al màrqueting. Així al entrar, per exemple, a un establiment podran saber els nostres gustos, activar o desactivar determinades ofertes, conèixer la nostra fidelitat comercial… O sigui que aviat estarem biometritzats per tot arreu!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris