dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ACA adjudica l’actualització del projecte de soterrament del tram urbà de la Riera de Teià

Foto: Gencat

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat els treballs de revisió del projecte de soterrament de la riera de Teià en el seu tram urbà, concretament en el sector comprès entre el passeig del Castanyer fins a l’inici del casc urbà, consistents en la seva actualització tècnica, econòmica i normativa. L’Ajuntament va sol·licitar l’any passat  l’actualització d’aquest projecte de soterrament, una vella reivindicació del municipi.

Segons informen fonts de l’ACA, aquesta actualització del projecte, duta a terme pel llarg temps transcorregut des de la seva redacció, tindrà un cost proper als 18.000 euros i es disposarà d’un termini de sis mesos per a dur-la a terme. Transcorregut aquest temps i un cop el projecte estigui validat per l’Ajuntament de Teià, es podrà iniciar la tramitació administrativa.

Foto: Aj. Teià

El projecte que es revisarà i actualitzarà com a pas previ a la seva execució defineix les obres necessàries per al soterrament de la riera de Teià en el tram comprès entre la confluència dels torrents del Molí i Eroles i el final del passeig de la Riera a l’alçada del Passeig del Castanyer, fins a connectar amb l’obra de canalització existent.

Les mateixes fonts han informat que els treballs previstos contemplen l’execució de prop de 1.500 metres de soterrament mitjançant calaixos prefabricats de formigó armat de secció variable, incorporacions de cabals de pluvials, la reposició i desviament de serveis existents, així com la urbanització i enjardinament del tram.

Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Protecció contra les Avingudes del Maresme i prevista en l’ampliació del Conveni de col·laboració subscrit el 27 de desembre de 1985 pel Ministeri d’Obres Públiques i Urbanisme i la Generalitat de Catalunya en matèria d’obres hidràuliques. El finançament de l’actuació, estimat en més de 6 milions d’euros, anirà a càrrec de l’administració de l’Estat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris