dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Canet convoca un ple extraordinari per a condemnar l’agressió ultra

Imatge: YouTube

L’Ajuntament de Canet de Mar ha condemnat els fets que van tenir lloc dilluns passat, a la tarda, a la població quan un grup d’encaputxats va irrompre a la platja per endur-se les creus grogues que havia instal·lat el Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) de Canet per defensar la ‘Llibertat’ i denunciar ‘La mort de la democràcia’. Després d’uns moments de tensions verbals, alguns membres d’aquest grup ultra van acabar agredint tres canetencs que s’oposaven a la retirada de les creus.

Fonts del consistori canetenc manifesten que no es poden permetre aquests tipus d’atacs, i denuncien “la impunitat amb què grups de radicals d’extremadreta es passegen ara per Canet” i per altres municipis del país. També recorden els actes vandàlics a balcons amb estelades o agressions a persones que porten un llaç groc a la roba. Les mateixes fonts consideren que els atacs que s’estan produint en els darrers mesos tenen com a objectiu “coartar la llibertat d’expressió i encendre la metxa de la violència”.

Per altra banda, aquest dijous 24 de maig, a les 21.30 h, l’alcaldessa Blanca Arbell ha convocat un Ple extraordinari per condemnar oficialment aquests fets i, també, per sotmetre a votació una Moció de rebuig a la violència i l’atac a la llibertat d’expressió i les manifestació pacífiques. Finalment, el mateix consistori demana no caure en provocacions, però alhora afegeix que no es pot deixar impune la violència i l’esmentada agressió. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Canet està estudiant la possibilitat de denunciar els fets davant la justícia.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris