dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’empresa Unipost entra en fase de liquidació

Imatge: S.V.

L’Administració concursal de l’empresa Unipost, el primer operador postal privat d’Espanya, ha informat al sindicat Comissions Obreres (CCOO) que el jutge ha aprovat la fase de liquidació de la companyia. Aquesta situació es produeix després dels 40 dies de pròrroga que havia establert el jutge mercantil per a que l’empresa busqués, sense èxit, un comprador. Ara s’inicia una fase de liquidació i l’Administració concursal començarà a valorar els actius de l’empresa.

CCOO considera que el director d’Unipost, Pablo Raventós, és el principal responsable d’aquesta situació i ha demanat que es consideri la situació de l’empresa com un ‘concurs culpable’ amb les conseqüències jurídiques que se’n derivin.

L’estiu passat, Unipost va presentar un concurs voluntari de creditors amb uns actius de 40,6 milions d’euros i uns passius de 47,4, i uns 2.200 treballadors en plantilla. El passat octubre l’empresa va sol·licitar un ERO que, després de passar per diverses fases amb acomiadaments i sortides voluntàries, i el tancament de 24 centres, va acabar amb l’actual plantilla d’uns 1.300 treballadors. A més, també es podrien perdre nombrosos llocs de treball indirectes entre els quals hi ha prop d’un centenar de treballadors de Suresa, amb oficines a Mataró, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Oviedo i Gijón.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris