dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’ex sergent de policia de Premià de Dalt condemnat per humiliar una agent demanda Diari Maresme per publicar la sentència

Foto: arxiu

L’Audiència de Barcelona va condemnar a nou mesos de presó a un ex sergent de la Policia Local de Premià de Dalt per humiliar una de les agents que tenia al seu càrrec. La sentència judicial, que es va fer pública el febrer de 2017, deia que el tractament que el sergent donava a la seva subordinada va fer que aquesta patís situacions de tensió i atacs d’ansietat en diverses ocasions.

Segons el tribunal, el policia ridiculitzava l’agent que tenia al seu càrrec encarregant-li tasques de perfil més baix, o parlant-li davant dels companys com si fos un nen petit i, sempre segons la condemna de l’Audiència de Barcelona, en una ocasió fins i tot la va amenaçar d’obrir-li un expedient per negar-se a denunciar uns fets que no havia vist.

El tribunal va considerar que, entre 2010 i 2012, l’ex sergent va sotmetre la dona a una situació de “costant humiliació”, que la va obligar a agafar la baixa durant quatre mesos, i, per això, el va condemnar per un delicte contra la integritat moral, en la modalitat d’assetjament laboral, i per un delicte de lesions psíquiques.

Foto: arxiu

Diari Maresme, com La Vanguardia, el diari Arai els principals mitjans de comunicació, tant a Catalunya com a Espanya, així com les agències de notícies, com EFE o Europa Press, es va fer ressò de la notícia pel seu indiscutible interès públic i fent ús del dret d’informació dels ciutadans.

De fet, la informació no va ser elaborada per aquest diari, sinó que respon al dret a cita, en aquest cas d’un teletip de l’agència de notícies Europa Press. Així es feia constar en la notícia, literalment (“en una sentència recollida per Europa Press…”).

Ara, després d’un any i dos mesos d’aquella publicació, que només citava la sentència, el condemnat ha decidit demandar a Diari Maresme perquè, segons diu, aquest mitjà ha atemptat contra el seu honor.

No només ha demandat a aquest diari per publicar una informació que, constitucionalment, és pública. També ho ha fet a ElDiario.esEl ConfidencialLa Información, VilawebLa Vanguardia, Eco DiarioCatalunya Plural, i a tots aquells mitjans que, acollint-se al seu dret a la informació, explicaven la condemna.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris