divendres, 22 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’expansió dels robots

.

Estem davant d’una gran expansió de robots arreu del món. Ja fa temps que ens estem acostumant a la progressiva desaparició d’oficis per l’aparició de nous processos on intervenen els avenços en informàtica i en intel·ligència artificial. Hem vist com desapareixien dependents, benziners, recepcionistes, caixers…

Més enllà dels nous processos que substitueixen tasques rutinàries i ingrates desenvolupades per humans, apareixen els nous robots com a elements eficients per alliberar-nos de més treballs. Esmentaré seguidament alguns exemples.

.

A Califòrnia, en concret a Mountain View i a San Francisco, existeix un robot que elabora pizzes i un altre que elabora hamburgueses i ambdós estan augmentant la rapidesa de producció, tot deixant als humans sols les tasques de supervisió. A Hefei (Xina) un robot-metge està en període de pràctiques en un centre sanitari per elaborar diagnòstics, recomanar teràpies i interpretar l’historial dels pacients. Walk-man és un robot-bomber, desenvolupat a Itàlia el 2015, amb l’objectiu que s’especialitzi en apagar focs i també en detectar fuites de gas i d’altres productes químics.

.

A Gran Bretanya la cadena comercial Ocado incorpora 1.100 robots al seu centre de preparació de comandes. Una altra cadena comercial nord-americana, WalMart, incorpora robots-reposadors, els quals estan considerats com un 50% més productius que els humans. La multinacional gallega Zara ha manifestat la decisió d’incorporar robots que agilitzin la recollida de productes comprats per Internet. I la meva tieta, a Catalunya, ha manifestat que es comprarà un robot de cuina aquest estiu.

Com veieu estem voltats de robots que vénen i que vindran. Aleshores: que treballin ells, que ja fa temps que suem els mateixos.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per