dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Miguel Cabezas, premi d’Honor de fotografia del Festimatge de Calella

Foto: Festimatge

Calella celebra un any més el Festival de la Imatge de Calella (Festimatge), un esdeveniment que omple de cinema i fotografia el municipi maresmenc, i que inclou el Trofeu Torretes de Fotografia. El certamen de fotografies d’aquest any, la 42a edició, ha comptat amb la participació de 6.171 fotografies, de 455 autors de 62 països de tot el món, tan diversos com Birmània, Malàisia, Macau, Taiwan, Qatar, Vietnam, Xile, Uruguai, Canadà, Estats Units…, així com de diversos països europeus…

El guanyador del Premi d’Honor, el Trofeu Torretes de Fotografia, ha estat el fotògraf guipuscoà Miguel Cabezas, nascut a Irún i que resideix, actualment, a Madrid. La seva col·lecció de dotze fotografies, distribuïdes en cadascun dels cinc apartats de què consta el Trofeu, ha estat la millor valorada pel jurat. Els cinc apartats són fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes, i fotografies tema Creativitat.

El Trofeu Torretes de Fotografia lliura 118 premis i mencions, atorgats per la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic (FIAP), la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), la Global Photographic Union (GPU), la Photographic Society of America (PSA) la Federació catalana de Fotografia (FCF), Imatges Sense Fronteres (ESF) i l’Ajuntament de Calella que lliura el premi a les Tradicions Catalanes.

Entre els premiats, es troben nombrosos autors d’altres països, que no tenen la possibilitat d’assistir al festival a recollir els seus guardons. S’espera, com ha succeït en edicions anteriors, que autors de tota Espanya sí participin a la Gala de Cloenda i lliurament de premis del proper 29 d’abril a la Sala Mozart de Calella. Entre ells, Diego Pedra de Cornellà de Llobregat (medalla d’or PSA), Jorge Ruiz Dueso de Madrid (medalla d’or FIAP), Pantelis Kranos de Xipre (medalla d’or CEF), Andreu Noguero de Sitges (Trofeu de l’Ajuntament a les Tradicions Catalanes), Adolfo Enríquez Calo de Santiago de Compostela (medalla d’or FCF), Juan Mariscal López de Arcos de la Frontera (medalla d’or PSA), Ángel Martínez Pérez de Amorebieta (medalla de plata GPU) o Juan José López Azurmendi de Bergara (medalla de d’or GPU), entre d’altres.

Galeria de fotografies

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per