diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Millores en la realitat virtual

.

Són molts els avenços que s’estan produint en el camp de la realitat virtual. Fa uns anys enrere la possibilitat que els nostres mòbils esdevinguessin visors de realitat virtual fou una fita històrica per popularitzar aquest tipus d’experiències. I tirant un xic més enrere Google es dedicà a oferir-nos el servei Street View on podíem sentir-nos una mica dins de tota mena d’exteriors. Precisament Google vol anar més enllà i ha creat una càmera que enregistra amb gran fidelitat imatges fixes d’entorns que després podran captar-se amb ulleres de realitat virtual com les desenvolupades per Facebook o per HTC. Aquesta nova tecnologia d’imatges fixes ens permet, per exemple, descobrir les interioritats d’un transbordador espacial o d’una petita capella. I les persones que ho han experimentat sembla ser que han quedat molt impressionades.

.

Google recentment s’associat amb LG per desenvolupar unes pantalles, amb el sistema OLED, d’altíssima resolució, les quals s’empraran com visors de realitat virtual. Cal tenir en compte que la resolució d’aquests visors es tres vegades més precisa que alternatives capdavanteres d’ulleres de realitat virtual com les Samsung Odyssey o les HTC Vive Pro. Una millora molt significativa.

Microsoft, que fa una aposta forta per la realitat augmentada amb les seves ulleres Hololens, no vol quedar-se pas enrere a la cursa de la realitat virtual. Tant és així que ja disposa d’uns quants accessoris per proporcionar als usuaris sensacions tàctils. En els nostres viatges virtuals podrem palpar superfícies metàl·liques, vidrioses, peludes…

.

La incorporació progressiva dels cinc sentits permetrà una immersió en els ambients virtuals ben real. Tot i que els entorns reals aniran més enllà de la realitat, una mica com passa amb les pel·lícules de tota la vida, i ens aportaran un conjunt de sensacions a la carta. Podrem atansar-nos als lleons o als taurons sense córrer perill o bé pujar-nos al seu damunt i deixar-nos portar…podrem fer tantes coses sorprenents i plaents que la diversió que ha d’arribar, amb intel·ligència artificial inclosa, serà, ras i curt: prodigiosa!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris