dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Montse Assens publica el seu poemari ‘Apartheids’

Portada del llibre

Quaderns de la Font del Cargol acaba de publicar ‘Apartheids‘, de Montse Assens. Amb aquesta obra, la poetessa premiarenca va guanyar la 41a edició del Premi de poesia Marià Manent de Premià de Dalt (2017), un dels més veterans de la literatura catalana sorgida de la represa democràtica.

El poemari reflecteix el compromís continuat de l’autora amb la societat. És una reflexió sobre la condició humana i la seva prepotència a l’hora de posar límits a les llibertats. Es tracta, doncs, d’un intens treball que busca sacsejar la consciència del lector, fer aflorar els sentiments i reclamar els drets humans.

Amb un lèxic ric, un llenguatge planer i un ritme adequat, el llibre no divaga entre eufemismes i utopies ensucrades. Queda ben reflectit en la temàtica general plantejada i, sobretot, en els títols dels quatre apartats en què divideix el poemari: Murs, Tanques i filats – camí dels refugiats, Reixes, camps i presons i Llibertat(?).

Montse Assens | Foto: Twitter

L’autora presentarà el llibre aquest divendres 13 d’abril, a les 19.30 h, a la Sala de l’Orfeó de la Societat Cultural Sant Jaume (Riera de Sant Pere, 147) a Premià de Dalt, municipi on hi viu i on es concedeix el premi.

Per altra banda, el proper títol dels Quaderns de la Font del Cargol serà l’obra de teatre ‘La peixera’, del mataroní Toni Cabré.

L’autora

Montse Assens Borda viu a Premià de Dalt on participa activament de la vida política, social i cultural. Fundadora de l’Associació de Relataires en Català (ARC). També és membre d’Arts i Lletres i de l’Associació d’Artistes del mateix municipi.

Al seu llarg currículum destaquen els premis Ramon Ferrando Adell (2007 i 2016), Artur Simó (2008), Josep Grau i Colell (2011 i 2014), Antoni Ferrer (2012), Foment Martinenc (2013), Salvador Estrem i Fa (2014), VII Premi literari Drac, Venus de Badalona (2015), Festa d’Elx, Poeta Pastor (2016), Miquel Martí Pol, Josep M Ribelles, Marià Manent (2017).

La seva obra poètica comprèn els volums ‘Indigent, com jo’ (2007), ‘Secrets acariciats’ (2010), ‘Glops de nit’ (2012), ‘A l’altre costat de la pell’ (2015), ‘El bes de la nit’ (2017) i ‘Bugada’ (2018).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris