dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Motius per a l’optimisme i l’esperança

.

En primer lloc diré que no ens hem de deixar emportar per. La situació força caòtica que avui regna en el nostre planeta i que no tot va malament. Per exemple, les noves tecnologies, sobretot la informàtica i els telèfons mòbils, ens estan ajudant a comunicar-nos d’una manera més ràpida, encara que, a voltes, potser en fem un gra massa.

Per les xarxes corre de tot, bo i dolent; però la persona que té una mica de criteri i formació ja sap prou bé el que ha d’escollir per informar-se correctament. S’envien Powerpoints preciosos de paisatges realment bonics i a més amb pensaments que val la pena de llegir i reflexionar-hi.

Portada de la Viquipèdia

L’enciclopèdia Wikipedia també està ben muntada i busquis el que hi busquis sempre hi trobaràs quelcom, més o menys ben exposat. S’estan fent veritables obres d’art amb les imatges ;em refereixo sobretot a nivell digital i ja no parlem de la fotografia publicitària. En aquest aspecte em vull referir més que tot als missatges que es troben en els dibuixos i imatges, de caire ètic i fins i tot espiritual. Fixeu-vos, per exemple, en la imatge de la nena que està amb els ocells i les sàvies paraules que hi han posat. Si meditem una mica seriosament en el seu significat anem adquirint confiança, seguretat i allunyem tota classe de temor. Ja no parlem de la quantitat de centres de ioga i de meditació que es troben arreu del país i del món. Grups de danses universals per anar fomentant la germanor i la fraternitat.

.

L’altre dia vaig rebre la notificació d’una trobada que organitzaven cants de música còsmica i parlant de la Música de les Esferes. Em va agradar rebre aquest programa i vaig pensar: això és un bon símptoma per creure que la humanitat no està tan malament i tenim entremig escletxetes de llum espiritual i esperança que es van escampant arreu.

La mateixa llei de dualitat fa que, entremig del mal, també existeixi el bé. En les grans ciutats i sobretot en els suburbis sempre s’hi troba la gent més pobre i desfavorida en tots sentits. No obstant, sempre hi trobarem ànimes caritatives que treballen per millorar la seva situació econòmica, d’habitatge, etc. És allò que diuen, que en el fang sempre hi poden sortir flors, i també en la sorra de la platja i del desert. I arreu del planeta ens hi podem trobar també grups o comunitats més avançades espiritualment que procuren escampar llum, pau i saviesa, i així fan de contrapès per equilibrar una mica la balança de la humanitat.

.

Naturalment que s’han de renovar moltes coses. Però si tenim clar que existeix un procès evolutiu inevitable de canvi i transformació constant, tot s’anirà produint, però per descomptat amb el nostre esforç de cada dia. La Naturalesa no regala res i tot ens ho hem d’afanyar.

Article: Jacint Espel

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris