dissabte, 01 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Moto Elèctrica Xiaomi: 120 Km d’autonomia

Moto Elèctrica Xiaomi:
120 Km. d’autonomia per menys de 1000 Euros

.

Xiaomi ha presentat la seva pròpia moto elèctrica com un pas més a l’èxit assolit amb la seva gamma de patinets. Aquesta vegada ha tancat una aliança amb l’empresa Soco.

Soco és una startup Xinesa que es dedica a les motos elèctriques des del 2015 i amb seu a Shanghai. Des del seu naixement han fabricat i posat al mercat diversos models de top tipus; aquesta vegada es tracta de la Super Soco on Xiaomi ha estat ajudant i participant en el disseny i fabricació de la moto.

.

Pel que fa a característiques tècniques, estem davant d’una moto dinàmica, minimalista i molt enfocada a ser el més lleugera possible per moure’s bé en la ciutat. Les dues rodes van equipades amb frens de disc i un sistema de frenada elèctrica (EBS) que redueix la distància de frenada a 1,8 metres en sec i a 2,5 metres en mullat; aprofitant la frenada per carregar la bateria.

En altres aspectes, el seu frontal disposa d’uns fars de LED en forma d’”U” amb una il·luminació que arriba als 75 metres. El seu panell digital també és prou futurista on s’hi poden trobar el velocímetre, indicador de bateria, el mode de llum intel·ligent, control de creuer i indicadors de fallides. També disposa d’un port USB per poder carregar altres dispositius.

La moto està dotada amb uns pedals, per si s’esgota la bateria, poder avançar pedalant.

.

Pel que fa a funcions intel·ligents es poden destacar les de control de creuer per poder mantenir una velocitat constant o el sistema de llums automàtiques que fa que aquestes s’encenguin o no depenent de la il·luminació ambient. També disposa de connectivitat USB per carregar altres dispositius i tecnologia Bluetooth.

El fabricant també aporta una aplicació per al dispositiu mòbil amb la que, mitjançant una connexió per WiFi permet conèixer dades com ara la distància recorreguda, l’estat de càrrega de la bateria i la seva ubicació per si no recordes on l’has aparcat o com a mesura de seguretat en cas de robatori.
Un altra dispositiu que incorpora la moto és una càmera frontal. Aquesta càmera, amb un angular de 138 graus i una resolució de FullHD, permet enregistrar un sinistre al mateix moment. Gràcies a un sensor de de forces G, activarà la gravació i l’enviarà al dispositiu mòbil.

.

Segons fabricant, aquest proper maig de 2018 arribarà al mercat amb quatre colors: blanc, vermell, platejat o gris fosc. El preu també serà diferent en funció del tipus de bateria que es vulgui adquirir:

· Model Estàndard: Bateria de 48 V., 26 Ah., 80 Kms. 638 €
· Model Comfort: Bateria de 48 V., 32 Ah., 100 Kms. 776 €
· Model Cool Play: Bateria de 48 V., 38 Ah., 120 Kms. 945 €

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris