divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix al Maresme una nova editorial de caire social i solidari

Portada de ‘Dormo molt’

Després de quatre anys de gestació del projecte, acaba de néixer aquest novembre ‘Fragile Movement‘, una editorial que es presenta com a “social, solidària i maresmenca”. La nova editorial, impulsada per Ricardo Barona i Gemma Amargant, ha establert la seva seu social a Cabrera de Mar però distribuirà les seves publicacions a tot el territori nacional. Les publicacions seran en català i castellà, i en anglès en format print-on-demand.

Segons informen a través d’un comunicat, Fragile Movement neix amb l’objectiu principal de “mostrar i combatre les fragilitats de la societat mitjançant la cultura”. En aquest sentit, creuen necessari el fomentar l’empatia i un moviment social amb el qual s’hi uneixi el màxim nombre de persones. Amb aquest fi, l’editorial destinarà un percentatge solidari de cada venda a entitats afines a les temàtiques tractades. Així, segons afegeixen, amb la lectura dels nostres llibres, els lectors “actuen indirectament en la millora de la nostra societat”, asseguren.

Portada d’Estigma’

L’editorial ha començat el seu catàleg editorial amb dos llibres dedicats a la salut mental: el primer és el llibre il·lustrat ‘Dormo molt‘, de la Maria Manonelles Ribes, una jove que ha tingut el talent i el coratge d’il·lustrar i narrar la seva estada en una unitat psiquiàtrica. El segon llibre és ‘Estigma. Històries de vida contra l’estigma en salut mental‘, una obra que recull els testimonis d’una cinquantena de persones que retraten la visió errònia i distorsionada de la societat respecte als problemes de salut mental. Es tracten, doncs, d’històries de proximitat, perquè creuen que potenciant l’empatia en el entorn més proper fa que aquesta es faci “més i més forta”, conclouen.

Presentació

La llibreria Dòria Llibres de Mataró (C/Argentona 24) acollirà el proper dimecres 5 de desembre, a les 12 del migdia, una roda de premsa per donar a conèixer aquest nou projecte editorial maresmenc.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris