dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix la Maresme Film Commission

Reunió de presentació | Foto: C.P.T.C.M.

La comarca del Maresme aposta per posicionar la seva destinació no només com un emplaçament turístic i de vacances, sinó també com una localització per a projectes audiovisuals i publicitaris. Amb aquest objectiu, i per satisfer l’interès creixent de moltes productores audiovisuals per venir a rodar anuncis, sèries i pel·lícules a la comarca, s’ha impulsat la creació de la Maresme Film Commission.

Aquest instrument es va presentar ahir dijous 22 de març davant dels tècnics i representants dels municipis maresmencs. Una sessió que va comptar amb la intervenció de la representant de la Catalunya Film Commission, Carlota Guerrero, qui ha explicat el projecte i els beneficis que comporta la posada en marxa del servei.

Aquest instrument, que es posarà a disposició de tots els municipis de la comarca adherits a la Maresme Film Commission, tindrà com a objectiu fonamental promoure i facilitar els rodatges al territori de la comarca. Per la seva part, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, com a entitat impulsora d’aquesta iniciativa, s’ha detectat la necessitat de recopilar tota la informació necessària per a les productores audiovisuals i localitzadors amateurs i professionals – tant cinematogràfics com per a anuncis publicitaris – i d’establir uns paràmetres comuns en relació a les taxes i condicions d’ocupació de l’espai públic compartides per tota la comarca.

Segons el president del mateix consorci, Joaquim Arnó, “la voluntat que hi ha al darrere de la creació i l’existència d’una Film Commission és la de donar totes les facilitats a les productores perquè puguin trobar al Maresme les localitzacions que necessiten per als seus rodatges, tot donant projecció a la nostra comarca i dinamitzant sectors econòmics locals, com ara l’hostaleria, la restauració…”.

Així, els principals beneficiaris seran els municipis de la comarca adherits al servei, ja que els estalviarà el fet d’haver de gestionar individualment les peticions de les productores audiovisuals, però també es preveu beneficiar al conjunt dels sectors econòmics locals.

Entre les principals tasques de la Maresme Film Commission en destaquen l’atenció i seguiment als projectes audiovisuals; el seguiment i coordinació amb les administracions públiques i particulars adherits a l’òrgan; la realització d’un inventari de localitzacions per tal de confeccionar un arxiu d’espais; i la creació d’un espai web per donar difusió a aquests serveis, entre d’altres. Amb aquest nou instrument es vol contribuir a estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana, i els serveis relacionats a tot el territori, sumant a les accions que es facin en el futur Costa Barcelona Film Cluster i a les generades des de la Catalunya Film Commission.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per