divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neixen un total de 54 tortugues careta al niu de la platja de Premià de Mar

Eclosió de les cries | Fotos: T.E.S.

Un total de 40 tortugues careta (Caretta caretta) han emergit espontàniament del niu de Premià de Mar des que el passat diumenge van començar a eclosionar alguns dels 58 ous que contenia. Concretament, la primera nit van néixer 17 cries, la segona 3 i aquesta nit 20 més. A més, la baixada de temperatures que posa en risc la supervivència de les cries ha obligat als experts a obrir el niu, on ha trobat 9 cries vives més que encara no havien sortit, així com 5 tortugues més eclosionant. Per tant, dels 58 ous que hi havia al niu, han nascut un total de 54 tortugues.

Cal recordar que aquest niu va ser traslladat des de la platja de la Descàrrega, on es va trobar el passat 1 d’agost, amb 62 ous. El niu es trobava molt a prop de les escales d’accés a la platja i a 8 metres de l’aigua, i per això es va moure per garantir una ubicació adequada per a facilitar la incubació. Dels total d’ous trobats, 4 es van traslladar a les instal·lacions de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), per incubar-los artificialment i van eclosionar fa unes setmanes.

Exhumació del niu

Un equip format per personal tècnic de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina ha coordinat l’operatiu de vigilància i seguiment del niu, que ha comptat amb el suport de voluntaris, per controlar-ne l’evolució 24 hores. A més de la vigilància de tècnics i voluntaris, el niu ha estat monitoritzat amb dos sensors, per controlar en tot moment les condicions ambientals.

Amb aquesta, són quatre les nidificacions detectades aquest estiu a Catalunya, un any rècord. A més de Premià de Mar, també s’han localitzat postes a la platja de San Simó de Mataró, a la platja de l’Ardiaca i la de Vilafortuny de Cambrils.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris