divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No se’ns escapa cap detall

Presentació de Google Lens

Google va presentar l’any passat una aplicació integrada als mòbils que promet generar una nova revolució (una més) en el món digital: Google Lens.

En principi va aparèixer a dos models de mòbils de Google, el Pixel i el Pixel XL, una secció de la companyia que pronostico que creixerà força, pel gran nivell de qualitat que hi estan abocant. Més endavant Google Lens s’ha integrat a d’altres marques, inclosa Apple.

Google Lens pretén identificar, en breu, qualsevol imatge que enfoquem amb el mòbil. Si coneixeu la prodigiosa aplicació Shazam, que identifica, escoltant, qualsevol música, us podeu fer a la idea del funcionament de l’aplicació de Google.

.

Per mitjà de la intel·ligència artificial i per mitjà de la tecnologia Big Data, Google Lens anirà gestionant la informació proporcionada per milions d’usuaris d’arreu del món, a l’estil de la Viquipèdia, fins a crear una enciclopèdia d’imatges interactiva que ens farà esdevenir una mena de superandroides. I no exagero perquè tota aquesta informació pot integrar-se a dispositius de realitat augmentada com les ulleres hololens de Microsoft i…serem com un Terminator. Amb les ulleres enfocarem, per exemple, un quadre i rebrem informació sobre la data de l’obra, l’estil artístic, la vida i miracles de l’autor…O enfocarem un edifici i rebrem informació sobre l’any de la construcció o sobre els personatges famosos que hi van viure.

Així la combinació de Google Lens amb unes ulleres de realitat augmentada pot convertir, per exemple, una excursió de muntanya, en una experiència atapeïda d’informació. Sabrem a l’instant el nom de totes les plantes, arbustos, arbres, bèsties i bestioles que desitgem. I a la tardor, posem per cas, quan anem a caçar bolets, els dubtes s’acabaran esvaint respecte a quins són els bons, els menys bons i els metzinosos. I aconseguirem, per fi, convertir-nos, mercès a la tecnologia, en experts micòlegs!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per