diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou sistema de filtratge per proporcionar aigua potable

.

A la Universitat Carnegie Mellon (Pittsburgh) han desenvolupat un nou procés que podria ser útil per poder proporcionar aigua potable a moltes regions en vies de desenvolupament.

Segons les Nacions Unides prop de 2.100 milions de persones no disposen d’accés a l’aigua potable i és aquí on entra en joc aquest nou procés, anomenat “Arena-F” amb el que, mitjançant un procediment de filtració – que està format per sorra i plantes que estan fàcilment disponibles en aquestes regions—podria abaratir costos per produir aigua potable.

Què és Arena-F?

Hi ha una planta, anomenada Moringa Oleifera –originària de la Índia i que també creix força bé en climes tropicals i subtropicals—que aporta un seguit de proteïnes a Arena-F.

Mitjançant l’extracció de les proteïnes de la llavor i adherir-les a la superfície de les partícules de sílice (que és el component principal de la sorra), es poden destruir els microorganismes adherint-se tant a partícules i a la matèria orgànica.

Aquests contaminants es poden rentar, deixant l’aigua neta i l’”Arena-F” preparada per poder ser reutilitzada.

Aquesta troballa, dels coautors Bob Tilton i Tood Przybycien, professors d’Enginyeria Química en la Carnegie Mellon, assenyalen que aquesta és una àrea on la complexitat pot portar al fracàs i que, és per això, que la tecnologia més simple podria ser la millor.

També cal destacar que aquesta tècnica tant és vàlida en zones on l’aigua és dura (alta concentració de minerals) com en zones on l’aigua és troba; pel que la seva aplicació tindria èxit a diferents regions amb diferents tipus d’aigües.

Article: Vicenç Llobet

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris