divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Plàstics biodegradables sense residus tòxics i reciclables

.

Prou conegut és el problema que tenim en el planeta amb els plàstics. En generem molts, massa, i no es recicla tot el que es tindria que reciclar.

Sembla complicat posar d’acord països, productors de plàstics, consumidors, empreses de reciclatge … tota, tota la cadena que intervé en aquest desastre ecològic de nivell mundial.

Ara, però, uns investigadors de la Universitat de Tel Aviv, que han portat el seu treball a la revista Bioresource Technology, han trobat una solució utilitzant una tecnologia.

Es tracta d’un nou polímer que s’ha desenvolupat a partir de microorganismes marins que s’alimenten d’algues. Aquests microorganismes que mengen algues s’han aprofitat per produir un polímer bioplàstic anomenat polihidroxialcanoato (PHA).

A continuació es detalla el comentari d’un dels seus investigadors, Alexander Golberg, de l’Escola de Ciències Ambientals:

Una solució parcial a la epidèmia plàstica són els bioplàstics, que no utilitzen petroli i es degraden ràpidament. Però els bioplàstics també tenen un preu ambiental: cultivar les plantes o els bacteris per fer que el plàstic requereixi terra fèrtil i aigua dolça, del que molts països, inclòs Israel, no disposen. El nostre procés produeix “plàstic” a partir de microorganismes marins que es reciclen completament en desfets orgànics.

Segons Golberg, aquest nou estudi podria ser una revolució dels esforços mundials en la neteja d’oceans i sense afectar a les terres cultivables i sense utilitzar aigua dolça.

Ara estem realitzant una investigació bàsica per trobar els millors bacteris i algues que seran més adequades per produir polímers per a bioplàstics amb diferents propietats.

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris