divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Roben a Arenys de Munt el tòtem de ferro dedicat a l’1-O

Fotos: A.A.M.

La Policia Local d’Arenys de Munt ha identificat tres persones per haver-se endut el tòtem de ferro que presidia el nou Espai 1 d’Octubre (1-O), indret d’homenatge al referèndum d’independència. Segons informa el consistori arenyenc, la matinada del passat 4 de novembre un grup de cinc persones es van endur aquest tòtem d’homenatge, situat a l’entrada de l’Ajuntament, on hi figuren les paraules Llibertat, Democràcia, República Catalana. Les mateixes persones també haurien retirat els llaços grocs de la façana de l’edifici consistorial, i haurien intentat malmetre la pancarta de la casa consistorial que reclama la llibertat dels presos polítics. La ràpida intervenció de la policia local va permetre la identificació de tres dels cinc membres del grup i, segons el mateix consistori, aturar més actes de vandalisme.

.

El govern municipal, que atribueix aquests fets a “l’escamot feixista Els segadors del Maresme“, presentarà la corresponent denúncia davant els Mossos d’Esquadra, i obrirà expedients sancionadors per vandalisme als identificats, veïns de Mataró i Sant Celoni. Per altra banda, el mateix govern municipal ha demanat als arenyencs “no caure en les provocacions feixistes” i, en aquest sentit, ha posat en valor la fermesa democràtica de la gran majoria de la població d’Arenys de Munt.

L’Espai 1 d’Octubre va ser inaugurat el passat 30 de setembre en una jornada festiva i reivindicativa recordant els moments viscuts en la jornada del referèndum de l’1-O.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris