divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Set interns de Quatre Camins participaran a la Burriac Xtrem d’Argentona

Imatges: YouTube

Set intens del Centre Penitenciari de Quatre Camins participaran el proper diumenge 18 de novembre en la cursa Burriac Xtrem que tindrà lloc a Argentona, gràcies a una iniciativa conjunta del centre penitenciari amb la col·laboració desinteressada i solidària de l’organització. Cinc interns del Centre correran aquest proper diumenge la Cursa de 17 quilòmetres, i dos més col·laboraran en un dels avituallaments de l’organització.

Segons explica a Diari Maresme el Tècnic d’Esports de Quatre Camins, Roger Estapé, aquesta iniciativa s’engloba en un Programa de Running a l’exterior del Centre, que es va iniciar ja fa uns quants anys, i que té com a objectiu realitzar un seguit d’entrenaments al voltant del Centre Penitenciari per preparar diferents Curses i poder d’aquesta manera treballar valors com l’esforç, la superació, l’autoestima i el creure en un mateix i, sobretot, que puguin realitzar activitat física en un medi exterior, envoltat de natura i participar en Curses de Muntanya tant apassionants com la Burriac Xtrem.

.

Estapè afegeix que aquesta iniciativa ha estat “tot un èxit” perquè ha aconseguit que els interns participants s’hagin apropat a aquest esport i hagin conegut “alternatives d’oci i lleure saludables, que els ajudaran i molt a la seva futura reinserció a la societat“. Per últim, el Tècnic d’Esports del Centre Penitenciari de Quatre Camins ha agraït a l’organització “les facilitats mostrades per poder participar-hi, i tot el treball que porten fent en els darrers anys”, i espera que la col·laboració “no només sigui enguany”.

Novetats 16a edició

.

Aquest any, el Grup de Muntanya Argentona presenta la 16a edició de la Brurriac Xtrem amb algunes novetats. En primer lloc, ha desestimat realitzar la cursa marató i ha centrat totes les forces en les Burriax Xtrem ’17 i Burriax Xtrem ’28, curses de 17 i 28 quilòmetres respectivament. Enguany, els nous circuits es mouran per la zona de Santa Elena d’Agell. L’ascens al castell de Burriac serà a mitja cursa i no a la part final com tradicionalment. Segons avança l’organització, ambdós circuits són molt trencacames amb continues repeticions de trams rodadors i pujades. Els participants, però, tindran com a recompensa que els dos últims quilòmetres seran de baixada, i l’entrada a meta es realitzarà pel carrer Gran per sobre l’estora verda i amb l’escalf del públic.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris