divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Torra inaugura la urbanització del tram central de la riera d’Arenys de Munt

Foto: Aj

El president de la Generalitat, Quim Torra, va inaugurar aquest diumenge 16 de setembre la urbanització del tram central de la riera d’Arenys de Munt, situat entre el Rial Bellsolell i el carrer de la Rasa. L’acte es va iniciar a l’Ajuntament arenyenc, on el president ha estat rebut per l’alcalde, Joan Rabasseda, i va signar el llibre d’honor. Tot seguit, tots dos han fet un recorregut per la riera.

El nou tram urbanitzat de la riera ha tingut un cost de 1,34 milions d’euros, que han assumit la Generalitat, l’Ajuntament i els veïns propietaris d’immobles a la mateixa riera. Des de l’any 2009 s’hi ha fet diferents actuacions, com ara soterrament, configuració de voreres i urbanització superficial. D’acord amb la voluntat dels arenyencs, aquest espai estarà adreçat preferentment als vianants.

Foto: Rubén Moreno

Durant l’acte d’inauguració, el president Torra va remarcar que “la consulta d’Arenys de Munt i les que la van seguir van marcar el camí al que va ser després el 9N i, sobretot, el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre”. Quim Torra va fer aquestes declaracions després de visitar el Centre Moral d’Arenys de Munt, un local que va acollir el 13 de setembre de 2009 la primera consulta sobre la independència de Catalunya.

Quim Torra va recordar el dia de la consulta i va manifestar que, per a ell, la riera, on es troba el Centre Moral, “és i serà sempre la riera de la llibertat, perquè es va dur per endavant les pors i les amenaces que durant tants anys vam sentir i que encara sentim”. “Quan arriben aquestes amenaces la resposta ha de ser: fem un Arenys de Munt, és a dir, enfrontem-nos-hi amb la mateixa determinació”, va dir.

13s (2009), a Arenys de Munt | Foto: Arxiu

El cap de l’Executiu també es va referir al pròxim aniversari del referèndum de l’1 d’octubre, i va instar tothom a tenir present que “és un gran dia de victòria que ens assenyala el camí, en què vam guanyar contra un estat que ho havia provat tot i vam saber resistir i el vam defensar”. I ha afegit que “això és el que hem de fer a partir d’ara: resistir i defensar cada pas que farem fins arribar al moment final”. El president també va posar de relleu la manifestació de l’Onze de Setembre de dimarts passat amb aquestes paraules: “vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l’ideal i l’esperança de la llibertat”. I va apel·lar els nombrosos arenyencs que van assistir a l’acte a fer “aquesta marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya”.

“Fem-nos forts aquí i no ens aturem davant de les amenaces, de la por, tal com vau fer vosaltres el 13 de setembre de 2009 que va passar a la història del poble de Catalunya”, va destacar. També va animar a “defensar la vostra llibertat apassionadament, aferrissadament, us la vau guanyar, i tingueu present que no ens aturarem fins que els nostres presos polítics i exiliats puguin tornar a passejar-se per aquesta riera de la llibertat d’Arenys de Munt”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris