divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un projecte que aposta per desmitificar i fer més propera la universitat

Foto: TecnoCampus

El TecnoCampus col·labora amb la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrites les seves escoles universitàries, en el projecte Horitzons, un programa de voluntariat que pretén facilitar referents i algunes estratègies universitàries a alumnes de batxillerat sobre què suposa estudiar a la universitat i com fer-ho. És la primera vegada que estudiants del TecnoCampus hi participaran com a mentors, en una prova pilot que es desenvoluparà a Mataró de la mà de l’Institut Miquel Biada i que comença aquest mes de novembre.

Projecte Horitzons

El projecte Horitzons és un programa d’innovació i transferència social, que va néixer arran de l’interès d’un conjunt de professionals i docents de la UPF en l’àmbit de la responsabilitat social universitària. El programa busca motivar els joves, desmitificar la universitat i fer-la més propera, i s’adreça sobretot a centres amb alts nivells d’immigració o amb un alumnat amb un perfil socioeconòmic baix. Tot això s’aconsegueix a través de sessions i xerrades que un equip d’estudiants voluntaris realitza als instituts, on es treballen diferents competències i s’ofereixen recursos d’aprenentatge que compensen la manca de referents i el potencial risc d’exclusió i d’abandonament dels estudis universitaris que encetin posteriorment.

Per la seva banda, els estudiants voluntaris del TecnoCampus treballaran competències com el compromís social, la competència comunicativa, el treball en equip, la planificació i l’empatia. La seva participació es reconeix amb dos crèdits de Reconeixement d’Activitats Universitàries (RAC). La convocatòria, que encara està oberta, s’adreça als estudiants de tots els graus dels tres centres universitaris.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris