dimarts, 21 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una pèrdua que la humanitat trobarà a faltar

.

Quan penso en el tema de les generacions, sempre se’m acut el fet d’haver vist en la façana d’una masia – ja no recordo pas on era – un rellotge de sol en el qual hi posava: “Les generacions passen com les hores”.

En el llibre ‘Kybalion- Tres Iniciados, de filosofia hermètica del antic Egipte i Grècia’ hi consten set principis universals, i el principi de generació és el setè.

Doncs sí, dels regnes de la naturalesa, el regne humà és el principal, doncs és el responsable de la bona conservació dels regnes inferiors, almenys a nivell físic. I ja veiem que a través de la família les generacions es van succeint una rere l’altre; i amb la família, com a instrument principal, les diferents races que conformen cada humanitat i civilització també van passant per l’escenari de la història. Quan una societat està en decadència com la nostra, es poden contemplar desequilibris o coses que no funcionen per tot arreu. Jo aquí, parlant de les generacions, em voldria centrar concretament en els infants. Tots sabem que, en els darrers anys, la família s’ha anat desestructurant o trencant a marxes forçades, i els infants han sigut i són les primeres víctimes.

.

En les guerres als infants també els toca el rebre, i en comptes d’educar-los, diguem d’una manera correcta, se’ls prepara ja de ben joves per la guerra. Estic parlant, naturalment, dels països menys desenvolupats. A més a més se’ls explota en el treball i ja, actualment, degut a les màfies i a la pederàstia, fins i tot, se’ls fa malbé sexualment. I no parlem del drama dels refugiats que està passant avui en dia.

Tots aquestes condicions socials malaurades referents als infants estan causant, tal com he dit, un desequilibri generacional i en el futur es notarà més que no pas ara. Però amb el temps tot es tornarà a normalitzar. La Naturalesa és molt sàvia i ho va solucionant tot perquè es pugui realitzar el Gran Pla d’Evolució. Per altra banda, la Llei ha d’actuar d’una forma inexorable quan arriba el moment perquè es vagi conservant l’harmonia a tot el planeta, a tot el sistema solar i a tot l’univers.

.

Després ja d’una generació més avançada tenim el jovent que estan vivint tota aquesta davallada i també, diguem, fora d’una situació normal. Suposant que en la família hagin viscut un ambient més o menys bo i després uns estudis acceptables, però després es troben en la dificultat de trobar treball i què? O es queden aquí al país fent la viu viu i perdent el temps, o es veuen obligats a marxar a fora i espavilar-se en un lloc o altre. Els més agosarats així ho han fet i ja una gran quantitat de jovent són a l’estranger perquè aquí no podien treballar. Aquest fenomen ha empobrit el país i ho anirà fent si això continua, perquè ens mancaran els elements humans adequats per renovar una societat que ja li convé de sobres un canvi en tots sentits. Doncs per llei natural són les noves generacions que ho han de fer.

.

I tornant als infants, m’ha semblat molt significatiu adjuntar a l’escrit una fotografia que he rebut al mòbil, la del nen que va amb la maleta i pregunta al cap d’estació: Senyor, on és el tren per poder trobar un món millor?

I quants infants podrien fer la mateixa pregunta, fins i tot als seus pares o als seus mestres? Potser n’hi ha encara que no en són prou conscients del problema, o no gosen preguntar-ho i encara no els ha arribat l’edat diguem de la pròpia rebel·lió cap al sistema, però malauradament ja els hi arribarà mentre les coses no canviïn.

Tot això que vaig comentant no ho faig pas com una crítica, sinó que intento dir-ho d’una manera objectiva i reconeixent que tot forma part del mateix procés evolutiu, encara que a voltes, costa de comprendre. Ara, repeteixo, la Llei ho controla tot i obra en conseqüència. I em refereixo, naturalment, a la llei kàrmica o de causa i efecte.

Article: Jacint Espel

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris