diumenge, 18 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una tortuga marina fa una posta d’ous excepcional a la platja de Mataró

Recompte dels ous | Imatge: Aj. Mataró

Una tortuga marina de l’espècie babaua ha fet una posta de més d’un centenar d’ous aquesta passada nit a la platja de Sant Simó de Mataró. Es tracta d’un fet excepcional a la capital del Maresme tot i que, en els darrers anys, els casos de nidificació a les platges catalanes s’han incrementat significativament.

Com a mesura de protecció, la Policia Local de Mataró ha delimitat la zona on hi ha el niu de tortuga i que es troba a escassos metres de la guingueta de platja ‘El Xiringuitu‘. Aquest matí els especialistes han obert el niu per a fer el recompte exacte d’ous. Els experts informen que les cries no naixeren fins d’aquí uns dos mesos.

Imatge: YouTube

Segons informa la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, es tracta de la primera nidificació de l’estiu d’una tortuga marina a les platges catalanes. El mateix departament ha afegit que la tortuga ha fet una posta, també excepcional, de 173 ous: 130 es protegiran al niu, 40 s’incubaran a la fundació CRAM i 3 estaven trencats.

2 comentaris per a “Una tortuga marina fa una posta d’ous excepcional a la platja de Mataró”

  1. […] desplaçar el dijous 14 de juny, a la nit, a l’esmentada platja mataronina, on van confirmar la posta d’una tortuga babaua de 170 ous. Del total de la posta, 130 ous romanen soterrats, de manera que la vigilància és imprescindible […]

  2. […] fa poques setmanes, una altra tortuga d’aquesta espècie autòctona protegida va fer també una posta excepcional de 170 ous a la platja de Sant Simó de […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris