divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Xerrada de Josep Pàmies a Malgrat sobre plantes medicinals i teràpies naturals

Josep Pàmies | Fotos. Vicens Tomàs

Aquest passat divendres dia 16 de novembre, Josep Pàmies va fer una xerrada a l’Arxiu Municipal de Malgrat, organitzada per l’associació Malgrat Sana, amb el tema “Alimentació i salut, plantes medicinals i teràpies naturals de baix cost.” Pels qui no el coneguin, ell es defineix com a pagès i, al llarg dels anys d’experiència, ha optat per promoure un estil de vida natural. Amb la “Dolça revolució” fa anys que promouen i fan difusió d’aquesta filosofia que ens acosta a una vida senzilla, natural i autosuficient per una millor salut, física, mental i emocional. Malgrat Sana, que segueix aquesta mateixa línia i que ja tenia concertada la xerrada des de fa uns quants mesos, va convidar al senyor Pàmies com a un del màxims entesos en aquesta matèria. De fet, Josep Pàmies ja havia participat a Malgrat explicant les seves experiències i filosofia en anteriors ocasions.

La sala, plena de gom a gom

Durant la xerrada va fer una repassada a un munt de plantes, teràpies i procediments naturals que donen molt bons resultats, a més de recomanar llibres i estudis d’autors als que, avui en dia, podem accedir a través internet per ampliar informació. També es va queixar de la limitació de la llibertat d’expressió i d’algunes cancel·lacions de les xerrades en què participa, les propostes de sancions per suposats incompliments, la força de les empreses farmacèutiques, la banca, la premsa i els polítics, “fins i tot els nostres, que resulta que també estan al servei dels anomenats anteriorment”, va dir.

.

El col·loqui va ser molt participatiu, remarcant i concretant sistemes que funcionen, deixant clar que cada persona ha de cercar el que més li convingui en cada situació i la necessitat de poder triar lliurement en tots els casos. Va afegir, també, que en cap cas s’exclou la medicina convencional quan és necessària, i moltes coses més al llarg de més de dues hores de conferència impossible de transmetre aquí totalment.

L’acte va concloure amb la intervenció de Pep Riera que va confirmar els conceptes exposats per Pàmies i les dificultats i incongruències en què es van trobant, topant amb un sistema segellat al servei dels interessos d’uns quants, sense tenir en compte el bé general.

Amb la sala plena de persones mot interessades encara, Pàmies va dedicar temps a amics, coneguts i assistents que el volien saludar, i atenent noves preguntes de persones que se li apropaven. Per la seva part, Malgrat Sana ha agraït a Josep Pàmies la seva dedicació i el compromís de compartir els coneixements que ha anat acumulant al llarg dels anys i que altres professionals també han compartit amb ell i amb la “Dolça revolució”.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris