dilluns, 16 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

A l’ombra de Facebook

.

Quan hom creà Google Plus com alternativa a Facebook potser pensava que seria un ferm competidor. Passats els anys Google Plus desaparegué el 2019 i bona part dels usuaris anaren a petar a la xarxa social MeWe. Però arran de l’escàndol a Facebook, sobre l’ús indegut de les dades dels seus usuaris, estan apareixent noves alternatives, com Openbook, que semblen anar a per totes.

Però Facebook s’està engrandint com mai. I després d’haver comprat Whatsapp, ja anuncia que a partir del 2020 aquesta xarxa social adquieida començarà a contenir anuncis. Això equivaldrà a un doll d’ingressos importantíssim.

.

Facebook segueix diversificant i sembla que està entrant de ple dins del món de la robòtica, amb el desenvolupament de diversos projectes centrats en l’aplicació de la intel·ligència artificial en els seus ginys robòtics. Una aposta que situa a la companyia entre les empreses capdavanteres en aquest tipus de vessant tecnològic.

Per altra banda Facebook, des de l’adquisició de l’empresa de realitat virtual Oculus, està popularitzant l’Univers virtual amb dispositius inalàmbrics com les ulleres Oculus Go o Oculus Quest.

.

Per si fos encara poca l’ombra que projecta aquest gegant, aviat tindrem assistents virtuals amb pantalla inclosa que asseguren una competència ben sòlida davant assistents com els d’Amazon, Apple o Google.

Facebook es va disculpar per la polèmica de l’ús indegut de les dades dels usuaris. Va prometre no fer-ho més. Però tot plegat sembla haver estat una petita tempesta sense efectes per fer caure a una empresa que sembla destinada a estar sempre a un altre nivell.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per