divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

A Malgrat comença l’any i a ‘La Barretina Sona!’ la música

Fotos: Vicens Tomàs

El proper dia 12 de gener comença a Malgrat de Mar la segona edició del festival ‘La Barretina Sona!, un cicle de concerts que durarà fins el 24 de març. El festival l’organitzen els membres de la junta de socis de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella, sota la direcció de Marcel Pla i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat.

La programació consta de tres cicles: El de cantautors i música d’arrel, que se celebren els dissabtes a les 21.30 h.; i el tercer cicle, Jazz Vermut, els diumenges a les 12 del migdia.

.

Parlant amb la Neus Banet, Presidenta de la Societat, i en Marcel Pla, programador de música en viu i director del cicle de concerts, ens expliquen que fa 4 anys que programen concerts.

Marcel: A Malgrat, a part del restaurant 6b, no hi havia una oferta musical estable, i l’any passat vam pensar en estructurar una bona programació estable.

Neus: Les primeres edicions van ser Vermut Jazz, amb entrada lliure. L’any passat vam fer la primera programació en format cicle i va funcionar molt bé, superant les expectatives doncs amb les entrades, els abonaments i la col·laboració de l’Ajuntament vam cobrir totes les despeses. Aquest any hem fet un altre pas, el consistori s’ha implicat més i també s’han afegit alguns comerços del poble i el resultat és el programa que presentem.

Com heu creat la programació?
Neus: En Marcel és el que fa les propostes, ens informa i ens presenta vídeos dels artistes.
Marcel: Ho mirem, ho estudiem plegats i segons les seves preferències i valoracions, anem perfilant el programa.

.

La Neus és una activista cultural que amb tot l’equip de la Societat la Barretina, tenen la intenció de dinamitzar la entitat, fent-la més participativa. Darrerament, a més del teatre, estan programant presentacions de llibres, ball, jocs, dibuix i pintura, una oferta lúdica i engrescadora oberta a tothom.

.

En Marcel, porta 6 anys de dedicació professional al món de la música. Des dels restaurants que portava a Calella, El Pla dels Encants i el Pla de mar, ja feia programació estable de gran nivell, a més d’una bona oferta gastronòmica, i va ser a partir d’aquí que el cercle es va anar fent gran, li van anar sorgint ofertes d’artistes, d’empreses privades com restaurants , i també ha anat gestionat els seus serveis en institucions públiques.

Marcel: En aquell període vaig programar 1.030 concerts. Actualment n’organitzo uns 400 l’any, entre els de petit format a hotels i càmpings, fins als grans com el NEC o el de la Barretina.

A més de ser un entusiasta de la musica, en Marcel és un cercador d’artistes i la seva passió i dedicació l’han portat a estimar aquests artistes.

Marcel: Són moltes hores de dedicació i m’implico molt en tot. De vegades no sé on esta el límit del que és lúdic per mi o el que és professional. Pensa que alguns dissabtes arribo a veure 6 o 7 concerts i, tot i que soc conscient de la feina, m’ho passo molt bé.

És interessant la compra anticipada per assegurar les localitats

Com esta funcionant la venda anticipada de les entrades i els abonaments?
Neus: Hi ha persones que es volen assegurar l’entrada i ja han reservat, d’altres esperen a darrera hora. L’any passat va passar el mateix, el problema és que donat l’aforament de la sala, màxim 200 localitats, en alguns concerts es va quedar gent fora i això ens va saber molt greu però no podíem fer altre cosa.

.

El primer concert serà el dia 12 de gener amb Jo Jet i Maria Ribot amb el Cor
En Marcel ens explica amb gran entusiasme que és un concert molt especial i de primera línia.

Marcel: El duet és excepcional i amb el cor resulta espectacular, imprescindible. És el tancament de la gira del grup, que han recorregut els Països Catalans actuant en una vuitantena de concerts amb èxit reconegut.

* * * * * * * * * * * *

Desitgem que aquest any també se superin les expectatives. La proposta és un bon projecte, un ampli i variat repertori amb un cartell que aposta per la presència d’artistes consagrats i també d’artistes emergents de primer nivell.

És una programació feta amb molt entusiasme amb la pretensió que esdevingui un esdeveniment de referència a Malgrat i a Catalunya, tenint en compte que és també una bona manera de començar l’any.

Entrevista: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Programació de la segona edició

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris