divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

A voltes amb la intel·ligència

Imatges: Pexels

Hi ha hagut, des de fa temps, una clara competència, entre els éssers humans, per definir-se com a més intel·ligents, els uns respecte als altres. Passats els anys, el mot “intel·ligent” continua tenint molt de valor socialment, però aquest concepte ha adquirit una transformació ben radical.

S’ha pretès mesurar la intel·ligència i aquest ha estat una greu errada. Com quan es pretén mesurar el temps i arribar a conclusions, partint de les mesures establertes. Cal definir el concepte d’intel·ligència i, agafats a aquesta base, traurem conclusions més escaients.

Intel·ligència: eficàcia de captació dels nostres sentits. Aclariment, onze sentits que són: Psicomotricitat, Memòria, Previsió, Comprensió, Reflexió, Imaginació i els cinc clàssics. Onze sentits, inicialment, però és un nombre obert a noves incorporacions. Tan senzill com això.

.

Arran de la mesura convencional de la intel·ligència, on es donava importància a la lògica i habilitats matemàtiques, va sorgir la teoria de les múltiples intel·ligències, amb la que quedava constància de la diversitat d’habilitats que enriquien els éssers humans. Tu tens habilitat per tocar un instrument musical i jo, per exemple, tinc molta memòria per la lletra de les cançons que interpreto. Jo parlo amb facilitat sobre tot tipus de temes i en canvi tu balles de meravella una salsa.

La teoria de les múltiples intel·ligències és al cap i a la fi una estructuració d’habilitats. I en aquest sentit dona una resposta més raonable per fer comparatives entre les intel·ligències dels individus.

Succeeix també amb el terme Amor que una bona definició ajuda a enriquir la nostra realitat i a mostrar-nos una realitat més diversa. Ja posats, recordar que l’Amor és l’atracció que experimenta la consciència humana vers el plaer. No cal donar massa voltes per establir per què sentim el que sentim o per què, en certs aspectes, som més intel·ligents que els altres.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris