divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La policia alerta que els lladres utilitzen marcadors per robar pisos buits

Foto: M.E.

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord han alertat sobre l’ús que fan els lladres de pisos dels marcadors, que es fan servir per detectar si el pis està buit. Segons informen a través d’un comunicat, actualment el seu ús ha augmentat i hi ha diverses investigacions de robatoris a domicili en els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.

.

El propòsit del cos dels Mossos d’Esquadra és explicar què són aquests marcadors, i facilitar la seva detecció a les portes dels pisos amb l’objectiu de prevenir els robatoris amb força a domicili arreu del país. La policia catalana assegura també que per a prevenir aquests tipus de robatoris, la ciutadania ha de conèixer aquests marcadors. Més concretament, els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen a les portes petits trossos de plàstic transparent, trossos petits de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Un temps després hi tornen i, si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

Segons avancen les mateixes fonts, el treball policial intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i, actualment, es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius que generen molta inseguretat entre la ciutadania.

Si un ciutadà localitza un marcador a la porta de casa, cal que truqui al 112, treure els marcadors i estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge.

Vídeo dels Mossos d’Esquadra

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris