dissabte, 17 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Amazon: la caixa de sorpreses

.

Amazon està creixent a un ritme acceleradíssim. I quan dic acceleradíssim ho dic perquè sembla no tenir cap mena d’aturador per imaginar i posar en pràctica projectes sorprenents.

En primer lloc, s’ha anunciat que en els seus altaveus intel·ligents Echo, s’incorporarà una aplicació que comptarà amb un sensor de respiració capaç de detectar si l’individu ha tingut un atac de cor i, si és així, avisar als serveis mèdics. Però els seus altaveus, a banda d’aquesta utilitat, segueixen evolucionant. Ha aparegut l’Echo Show que incorpora una pantalla per reforçar les consultes amb tota mena d’imatges. I en poc temps ja comptem amb una altra versió millorada: l’Echo Show 5.

Echo Show 5 té uns altaveus més nítids i incorpora, entre altres millores, una més escaient ergonomia cognitiva per interactuar amb els diferents dispositius de la llar, habilitats per estar presents en la xarxa d’Internet de les Coses. Cal tenir en compte que Amazon està creant nous ginys per interactuar amb els altaveus intel·ligents, com els timbres amb reconeixement facial incorporat. Esperem que aviat puguem donar les ordres en català.

.

Amazon vol que llurs Echos estiguin presents a qualsevol racó de la llar. Per aconseguir-ho els ofereix a uns preus molt raonables. Però va més enllà i està investigant un robot autònom capaç d’integrar Echo i de seguir-nos arreu. I no és gens agosarat perquè Amazon ja compta amb els seus robots repartidors que circulen a certs barris de Seattle.

Però la companyia encara vol ser més futurista i ja ha anunciat la construcció d’un aeroport exclusiu per gestionar els seus enviaments, el qual està previst que entri en funcionament el 2021. I també ha anunciat la construcció d’una nau espacial, l’anomenat projecte Blue Moon, per arribar a la Lluna i allà descarregar un vehicle tot terreny i uns microsatèl·lits que facilitin una missió tripulada abans del 2024.

Aquesta breu pinzellada que he exposat sobre els plans de futur d’Amazon és tan sols una breu pinzellada perquè quan els objectius s’amaren d’ambició costa abraçar suficientment la totalitat dels projectes.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris