dimarts, 12 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca a La Barretina Sona el cicle de Música d’arrel amb el grup Maktub

Fotos: Vicens Tomàs

Dissabte passat, a Malgrat de Mar, es va iniciar a La Barretina Sona el cicle Música d’Arrel amb l’actuació de l’Anna Casado, ànima del grup Maktub, amb un concert basat en la fusió de músiques de la mediterrània, transmetent les sonoritats d’uns pobles que majoritàriament canten amb sentiments de dolor.

Va ser un concert on la música va transportar als assistents a un viatge per un entorn que ens és proper física i musicalment. A partir del flamenc, es barregen sonoritats, àrabs, sefardis-hebrees en perfecta fusió i amb la veu de l’Anna potent, dolça i emotiva alhora. La formació instrumental de la banda formada per guitarra, llaüt àrab, kanun turc, saxo tenor, bateria i percussions àrabs van crear un clima emotiu recreant un viatge a través del temps i les terres.

El treball que ens presenta el grup és el resultat del projecte de final de carrera de l’Anna a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Un treball fet a consciència que transporta la història i la música en un recorregut voltant pel nostre mar ple d’històries.

.

Els assistents van viure un concert ple de vida i emocions que els va entusiasmar en l’inici d’aquest cicle. Maktub significa en àrab ‘estava escrit’, una expressió profunda que vol transmetre que el destí marca la vida i la història connectades amb l’ànima.

I el pròxim dissabte visitarà el cicle la Rosa Sánchez quartet, que oferirà música mexicana i llatinoamericana.

Article: Carme Beltran Boix

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per