divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Uneixen esforços per combatre les drogodependències entre la gent jove

Imatge de la reunió

Les Àrees de Salut de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera s’han reunit aquesta setmana amb l’objectiu d’impulsar un projecte intermunicipal sobre drogodependències, adreçat a infants i joves.

El projecte té diferents eixos d’acció: l’educació per la salut, detecció de drogodependències en l’oci nocturn, treball en xarxa amb els centres educatius, centres de salut i àrees bàsiques de Política Social, i prevenció en matèria de drogodependències. La idea és fer diferents programes de treball i intervenció que permetin fer un treball comunitari continuat i especialitzat que incideixi en la prevenció, l’educació d’hàbits de salut, la reducció de danys i la intervenció.

El regidor adjunt a l’alcaldia i responsable de les Àrees de Salut i Política Social, Ramon Llamazares, qui és l’impulsor del projecte, ha destacat que “és imprescindible disposar d’una persona especialitzada en la matèria que promogui diferents tallers i activitats als nostres infants i adolescents, per crear consciència i donar resposta als interrogants i inquietuds que tenen. El treball de prevenció és igual o més important que la pròpia acció i actuació en aquest sentit”.

A la reunió es va parlar de la possibilitat de fer un conveni intermunicipal o una fórmula similar per contractar un tècnic especialitzat en prevenció de drogodependències i promoció de la salut.

Des de l’Ajuntament de Calella assenyalen que l’objectiu és treballar transversalment des de diferents àrees com Política Social, Salut, Joventut i Educació per abordar la problemàtica del consum de drogues en joves. Des de diferents serveis i àmbits s’observa un augment del consum de tòxics i d’altres problemàtiques noves que han sorgit com l’addició a les pantalles que preocupen i que cal intervenir.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris