divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet esgotarà el sòl apte per construir abans de consumir-ne de nou

.

La Comissió territorial d’urbanisme de Barcelona ha donat avui el vistiplau al Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Canet de Mar. El nou pla substituirà la normativa anterior (1991).

Cal destacar que Canet pràcticament ha esgotat el sòl apte per urbanitzar. El POUM aposta per completar i millorar la trama omplint els darrers buits disponibles. També preveu intensificar els usos als eixos principals del nucli urbà. Així, el consistori canetenc planteja un creixement residencial basat fonamentalment en la transformació del teixit urbà existent.

En general, opta per una barreja de tipologies plurifamiliars al centre urbà, i usos comercials i terciaris tant a la nova centralitat com al front marítim. Només preveu ocupar nou sòl en cas d’esgotament del potencial urbà o de necessitats sobrevingudes. Així mateix, aposta per completar la xarxa viària en aquells punts on calgui, millorar les reserves d’equipaments i les d’espais lliures, especialment a l’entorn de la riera del Pinar i l’avinguda Maresme.

El nucli urbà de Canet se situa entre dos eixos d’infraestructures: la carretera N-II i la línia de ferrocarril, a primera línia de mar; i l’autopista C-32, que discorre pel centre del terme municipal. Al nord de la C-32 únicament s’hi troba un sector industrial. Segons dades de l’Idescat, el municipi comptava, l’any 2016, amb una població de 14.284 habitants.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris