divendres, 03 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canvis en els mòbils

.

Sens dubte el 2019 està essent un punt d’inflexió molt notable dins del mercat dels mòbils. Ja tenim les pantalles flexibles que, més enllà de Samsung, s’han escampat com una taca d’oli. Ho hem pogut constatar al congrés mundial de mòbils, tot veient la presentació de diferents models i els plans de moltes companyies tecnològiques per apostar per aquests nous conceptes de mòbils. Calia trobar atractius per dinamitzar encara més el consum de mòbils i sembla que les principals marques estan posades en aquest objectiu. A finals de 2018 ja ens van sorprendre amb les contrasenyes basades en tecnologies biomètriques o amb la incorporació de diverses càmeres, però els consumidors reclamaven més novetats.

.

I sembla que a 2019 venen unes quantes. L’efecte primer ha estat la flexibilitat de les pantalles amb uns models que ens han deixat bocabadats en esdevenir dispositius que equivalen a posseir dos o tres mòbils al mateix temps i, a més a més, coordinats entre ells. Per altra banda, Samsung també ens ha impressionat amb una presentació de pantalla multitasca del tot innovadora. Un altre cop d’efecte ha estat la incorporació del sistema 5G a aquests dispositius. I el raig d’efectes segueix. Sony està preparant càmeres 3D per a distribuir-les, en principi, entre les principals marques. Càmeres 3D que ens permetran fer fotos que podrem rotar per observar-nos des de qualsevol angle. I més endavant, per mitjà de la transferència d’aquestes dades a dispositius de realitat virtual, fóra possible contemplar-nos a nosaltres mateixos en mig de tota mena d’entorns i, a la vegada, interactuar amb nosaltres mateixos o amb altres persones.

La tendència a adaptar els mòbils a les necessitats de les persones és la que seguirà amb fermesa. Al cap i a la fi els mòbils ens han de facilitar la vida i no pas fer-la més costa amunt.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris