divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cau un laboratori clandestí de cocaïna a Tordera

Imatges: G.C.

Un operatiu contra el tràfic de drogues ha acabat amb la desarticulació d’una organització criminal dedicada a l’elaboració de cocaïna, i el desmantellament d’un laboratori clandestí de processament de droga a Tordera. Durant l’operació han estat detingudes una desena de persones.

L’operació va començar el juliol passat quan membres de la Guàrdia Civil, conjuntament amb l’Agència Tributària, van iniciar una investigació sobre la possible existència d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues situada en diversos municipis de la província de Barcelona i Girona.

.

L’organització, perfectament estructurada i jerarquitzada, enviava a Catalunya des de Colòmbia a especialistes químics per treballar en l’elaboració de la droga. També realitzaven enviaments postals des del mateix país de paquets de cafè que contenien pasta base de cocaïna amagada entre els grans de cafè. Posteriorment, aquesta pasta base de cocaïna era processada i adulterada al laboratori que l’organització havia posat en funcionament a Tordera per a la seva distribució i venda a Catalunya.

El passat 4 d’octubre els agents van dur a terme l’operació en la qual van realitzar registres domiciliaris a Tordera, Palamós, Blanes i Lloret de Mar. Durant l’operació van ser detingudes 10 persones i els agents van intervenir 2,5 kg de cocaïna, 200 litres de productes químics utilitzats per al procés de fabricació de la droga i quatre vehicles. Cinc dels detinguts han ingressat a presó.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris