divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cinc anys organitzant viatges d’immersió lingüística a mida

Imatges: kblanguage.com

El proper dissabte, 14 de desembre, KBLanguage celebra el seu 5è aniversari i ho fa amb una jornada de Portes Obertes amb la qual vol fer un recorregut per les experiències viscudes durant aquests 5 anys, quan, quasi de manera casual, van decidir organitzar unes primeres estades d’estiu a Irlanda per a un grup de 20 joves. Poc després, les peticions personalitzades van obrir els viatges fins a Boston, fa un parell d’anys van arribar els viatges de cursos escolars i, des de l’inici, les activitats disponibles són d’allò més variades (futbol, bàsquet, tennis, dansa o natació…) sempre a la carta. Aquesta versatilitat ha permès que, en només 5 anys, el nombre de viatgers s’hagi multiplicat per quatre.

Montse Guardiola i David Cabezudo

L’origen del projecte, com tots els bons projectes, és la pròpia experiència personal. Quan la Montse Guardiola i en David Cabezudo, fundadors de KBLanguage, van cercar un viatge a l’estranger per a un dels seus fills no van rebre l’atenció personal i de confiança que ells esperaven, i això els va impulsar a crear el seu propi projecte: oferir programes d’immersió fets a mida, centrats en les necessitats de cada usuari, atenent de manera personalitzada allò que cadascú busca quan decideix fer una estada en un altre país. Aquesta manera de treballar, centrada en les necessitats de cadascú, els fa únics i diferents a la resta de projectes d’intercanvi o estades a l’estranger existents, donat que no tenen una oferta de propostes tancada, sinó que preparen el viatge a la mida del viatger.

I aquesta idea del projecte va donar com a resultat un servei a la carta que no té límits, més enllà de la imaginació de qui ho demana. Des d’estades de joves amb famílies estrangeres a viatges per vacances en família, passant per cursar ESO o estudis universitaris, fins a fer classes de dansa en anglès o estades d’au-pair… tot fet a mida i personalitzat per la Montse i en David.

La clau de l’èxit

Irlanda

La clau de l’èxit de KBLanguage és donar una atenció molt personalitzada i conèixer a tots els seus viatgers abans de l’inici del viatge (en aquests cinc anys només hi ha hagut un parell d’excepcions). I, de cara als pares dels viatgers, enviar-los informació de forma gairebé diària durant la seva estada, per generar màxima confiança, de manera que si l’adolescent no ho fa (com és habitual en l’edat), els pares estiguin tranquils.

KBLanguage no vol ser una empresa gran, ja que no vol perdre la seva essència, l’atenció personalitzada que els seus fundadors volen amb els seus viatgers, i que els caracteritza i diferència de la resta de projectes similars. Aquesta proximitat, a més, els permet adaptar-se a requeriments fora del que és habitual, com buscar summercamps d’esports específics (com futbol, bàsquet o tennis) o concertar activitats extres (com classes de natació o dansa).

EUA

En el procés de gestació d’aquest projecte, han arribat a acords amb entitats locals amb una contrastada experiència en l’organització i gestió d’estades educatives a Irlanda i a EUA, que s’ocupen de dirigir l’equip docent i seleccionar les famílies d’acollida.

El proper dissabte, 14 de desembre, d’11 a 13 hores, celebraran una Jornada de Portes Obertes a la seva oficina de KBLanguage, situada a Mataró (carrer Iluro, 5), per mostrar i explicar, a tothom que ho desitgi, quin és el seu projecte. I, a la tarda, hi ha prevista una festa amb tots els viatgers d’aquests cinc anys i les seves famílies, per celebrar aquest aniversari i agrair-los la confiança dipositada.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris