divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Clara Peya desperta emocions entre el far i el mar

Excel·lent clausura dels Nit d’Estiu a Calella (NEC) amb Clara Peya. La Clara desperta emocions entre el far i el mar. Va ser el passat divendres dia 30, amb gran expectació i totes localitats exhaurides.

 

Foto: Vicens Tomàs

Clara Peya és la noia del piano, el domina i s’hi recrea amb la pròpia creativitat. “Vinc de quatre dies de vacances i avui m’he agafat el piano amb moltes ganes”, va comentar a l’inici.

Nascuda a Palafrugell, la Clara va ser guardonada per la revista Enderrock amb el premi al ‘Millor disc de l’any 2018’. I el passat mes de març, el Consell Nacional de Cultura i de les Arts va anunciar que és una de les guardonades d’enguany dels Premis Nacionals de Cultura 2019.

.

Amb la seva joventut ha presentat vuit discos, ha col·laborat en projectes d’altres artistes amb música i teatre i és cofundadora de la companyia “Les impuxibles” amb la seva germana Ariadna. El resultat del treball perfeccionista de tots aquests anys, és el fruit de la seva persistència a la recerca d’una fórmula personal que li permetés expressar-se lliurement i sense crear-se límits. Experimenta i interpreta en diferents gèneres – pop, jazz, folk, electrònica, rap, … – sempre amb segell propi i dominant el piano amb personalitat i espontaneïtat.

‘Estómac’ és el seu darrer treball que va presentar al NEC. Un treball que parla de l’amor romàntic i que ella diu que sent a l’estómac. Una obra amb molta força i sensibilitat, aparentment transgressiva, però plena de suavitat i coherència, relatant els punts de vista i la seva filosofia de vida amb llibertat i sense tòpics.

.

Acompanyada per Vic Moliner, al baix; productor del disc, veterà als escenaris i, com diu la Clara, ell és també la meitat d’aquesta música, perquè l’han treballat junts; i Magalí Sare, a la percussió i veu. A ella la vam veure la setmana passada amb la seva banda. En aquesta ocasió el treball ha estat diferent però la seva veu, la interpretació i el sentiment que hi posa, transmet fantàsticament el treball de la Clara. Tots tres, molt ben compenetrats, aconsegueixen aportar l’essència i la sensibilitat de la seva música al llarg de la nit.

Amb la música com a protagonista, els gestos, els silencis les mirades directes, i de reüll entre ells i el públic, van aconseguir crear un ambient càlid i proper però sobretot receptiu.

.

La Clara, la Magalí i en Vic van oferir un gran concert, entregant la seva sensibilitat més interior cap enfora, creant complicitat amb els assistents que van rebre amb entusiasme un espectacle sensible i ple de matisos.

En un moment de la nit dues joves van llegir un manifest, ple de veritats molt ben explicades, de la comissió de gènere de l’espai veus silenciades del Masnou que va ser llargament aplaudit pel públic assistent.

Article: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris