divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Convertir el fred de l’univers en electricitat per a la Terra

.

Molt en fase inicial, però un grup de científics ha pogut generar energia elèctrica a partir de la diferència de temperatura entre la Terra i l’espai exterior.

Aquest grup de científics, conformat per investigadors de diferents nacionalitats, han aconseguit per primera vegada convertir les temperatures extremadament fredes de l’univers en energia elèctrica. Aquesta troballa s’ha fet partint d’un infraroig que, des del planeta Terra, pot generar energia a partir de la diferència de temperatura entre la qual hi tenim al planeta i la que hi ha a l’espai exterior.

.

Aquest estudi, que el lidera el professor Shanhui Fan i que s’ha publicat a l’Applied Physics Letters, pretén trobar un camí prou potencial i viable per poder generar electricitat, tal com venen fent les cel·les solars però que, també pugui funcionar de nit.

Ara bé, un dels principals problemes actuals és que, per què funcioni necessita de la llum solar per poder disposar d’aquesta diferència tèrmica entre la Terra i l’espai i, ara per ara, la tecnologia actual no permet emmagatzemar energia solar per poder funcionar a hores en les quals no ens arriba la llum solar.

Un altre problema és que, a nivell d’experiment, el dispositiu ha estat capaç de generar només 4 watts vers els 100 i 200 que generen els actuals panells solars.

Però a banda dels inconvenients, el científic assegura que és un primer pas molt prometedor i que es cercarà la manera de millorar-lo amb l’objectiu que, en un futur, es pugui crear electricitat a partir dels calors residuals que emetem a la Terra a través de les seves màquines, per exemple.

Article: Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris