divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

De naixements i aparicions

Foto: Arxiu

On som abans del naixement? Tenint en compte els coneixements genètics, els components que ens han fet individus s’endinsen en el passat, en el conjunt de relacions sexuals dels nostres avantpassats. Hem sigut bocins escampats en un entramat de vida que ens ha precedit i que ens ha determinat.

Pot considerar-se el pas a un hipotètic espai-mort un altre naixement? No. Arribem a l’espai-mort com aparicions perquè arribem amb el nostre cos i ment amb l’edat amb què vàrem traspassar. Apareixem a un espai extern o bé a un espai que es troba dins nostre. I un cop morts, si creiem que té sentit universal aprofitar les nostres experiències en vida, anem a parar a un món amb la mateixa dimensió vital que el que hem conegut. Un món amb deu dimensions com a mínim: des de la causa i efecte d’un got que s’esmicola quan cau a terra, a l’atzar del dau mentre participem en un joc de taula, des de la durada d’un trajecte en tren, a l’espai que ens ocupen cent llibres a la biblioteca particular. Però potser les causes i els efectes varien a l’espai mort, potser varia la velocitat. I potser a l’espai-mort hi ha més factors de permanència i els espais sense temps són més freqüents.

Les regles del passat no ens deixen experimentar el nostre naixement. De la mateixa manera, les aparicions a l’espai-mort i el nostre trajecte com a morts, no són accessibles, en vida, perquè pertanyen al nostre futur. Tanmateix poden existir algun dia observadors, en vida, de l’espai-mort? Potser l’espai-mort no el podrem observar mai directament, però sí, algun dia, els efectes d’aquest espai-mort a les nostres vides.

Dins l’espai-mort no hi ha naixements, tal com coneixem el concepte “naixement”. Segurament hi haurà morts, tot significant, amb l’aprofitament de l’experiència, el pas a una nova realitat per seguir desenvolupant un progrés global, partint del progrés de cada individu.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris