divendres, 31 de de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Del transhumanisme i de la immortalitat

Diuen que a 2030 podrà produir-se una connexió àmplia cervell-ordinador. Ho tenim a tocar, però tanmateix actualment ja comencen a fer-se petits implants al cervell amb màquines, els quals permeten una millora en la qualitat de vida dels individus. Això es troba emmarcat dins la recerca d’un ésser humà transformat de tal manera que pugui superar els límits del cos i frenar l’envelliment.

Actualment els estudis sobre les funcions associades a cada regió cerebral o sobre la recerca d’una ànima es troben sovint amb més preguntes que respostes. Són camps que fan menció a la condició humana més profunda i en els que la filosofia té molt a dir. Es tracta d’una col·laboració filosofia-ciència com la que planteja el transhumanisme.

El transhumanisme és un moviment científic-filosòfic que es basa en l’aplicació de millores en el nostre cos per aconseguir alentir l’envelliment amb l’objectiu de conquerir la immortalitat.

A 2003, per exemple, ja es va aconseguir imprimir un ronyó amb cèl·lules mare i l’any 2018 es varen imprimir còrnees oculars. L’objectiu de la recerca mèdica és guarir malalties que van sorgint, moltes d’elles com a conseqüència de l’envelliment i a la vegada també pretén endarrerir l’envelliment. Si bé actualment l’esperança de vida en els països occidentals supera els 80 anys, aviat el topall se situarà en els 145 anys.

S’ha engegat recentment el projecte 2045, el qual té com a objectiu introduir en els cossos humans unes millores tan avançades que a partir del 2045 puguin durar per sempre. Sembla ciència-ficció de la més bona.

Deixem que la ciència avanci perquè si la cursa per guanyar anys a la mort persisteix, ens podem trobar un dia bufant les espelmes del nostre 250 aniversari.

Article: Albert Cebrián

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris